Seminar de traduceri literare, 13-20 aprilie 2015

Despre noi
04/04/2015
Traducerea valorii. Valoarea traducerii
25/05/2015

13-20 aprilie 2015, Seminar de traduceri literare

Seminar de traduceri literare din limba maghiară în limba română

Balatonfüred, Ungaria

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, în colaborare cu Fundaţia Casa Traducătorilor din Ungaria şi Institutul Cultural Român (ICR), organizează un seminar maghiar-român de traduceri literare în primăvara anului 2015. Seminarul le va oferi tinerilor pasionaţi de literatură, cunoscători ai limbilor maghiară şi română, posibilitatea de a se familiariza cu noţiuni de teorie şi mai ales de practică a traducerii literare. O parte a traducerilor realizate în cadrul seminarului vor apărea în periodice sau în volum.

Modul de desfăşurare a seminarului:
Seminarul se va desfăşura în Casa Traducătorilor Maghiari din localitatea Balatonfüred, în intervalul 13-20 aprilie 2015, şi va reuni un număr de maximum şase cursanţi. Sunt eligibile pentru participarea la seminar persoane cunoscătoare ale limbilor română şi maghiară. Nu este necesară o listă de scrieri publicate sau dovada absolvirii unor specializări în domeniu.
Seminarul se va desfăşura sub îndrumarea reputatului traducător George Volceanov.
Participarea este gratuită. Participanţii vor primi o bursă pentru acoperirea cheltuielilor curente pe durata seminarului.
Condiţiile de participare:
Se pot înscrie persoane cunoscătoare ale limbilor română şi maghiară interesate de traducerea literară. Candidaţii îşi vor trimite ataşat CV-ul şi traducerea în limba română a unei poezii sau a unui text în proză de aproximativ 2000 de semne, precum şi traducerea fragmentului de proză de mai jos.
Termen de depunere a candidaturii: 30 martie 2015.

Adrese de contact şi informaţii suplimentare: Adorjáni Anna – anna.adorjani[at]bumkk.ro.

Comentarii Facebook

Comments are closed.