Redirecționează 2% din impozit până la 31 iulie 2019 inclusiv*

Conform Codului Fiscal în vigoare, persoanele fizice pot opta pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe veniturile din anul anterior către o entitate nonprofit, până la data de 15 martie a anului curent * 31 iulie 2019 inclusiv.

(termenul inițial, 15 martie, a fost prorogat cf. OUG 15 / 2019, publ. în M.O. Partea I nr. 204 / 14.03.2019) .

Dacă doriți să sprijiniți ARTLIT prin redirecționarea a 2% din impozitul pe veniturile obținute în 2018, vă rugăm să urmați pașii de mai jos:

Pasul 1:

* Dacă ați obținut numai VENITURI DIN SALARIU ȘI / SAU PENSIE: redirecționarea se face prin intermediul FORMULARULUI 230, unde trebuie să înscrieți datele dumneavoastră personale (Punctul I), datele ARTLIT și semnătura.

* Dacă ați obținut numai VENITURI DIN SALARIU ȘI / SAU PENSIE: redirecționarea se face prin intermediul FORMULARULUI 230, unde trebuie să înscrieți datele dumneavoastră personale (Punctul I), datele ARTLIT și semnătura.

* Dacă ați obținut venituri din activități independente sau alte tipuri de venituri în afară de salariu și / sau pensie (ex. chirii, drepturi de proprietate intelectuală, dividende, venituri din activități sportive, PFA etc.), redirecționarea se face prin completarea rubricii aferente din DECLARAȚIA UNICĂ.

Datele ARTLIT sunt următoarele:
  Cod fiscal: 33898111
  IBAN LEI: RO89 INGB 0000 9999 0483 0103
  Banca: ING – sucursala ING Office Militari
  Titular cont: ARTLIT – Asociația Română a Traducătorilor Literari

Suma corespunzătoare procentului 2% din impozit nu este necesar a fi completată, aceasta va fi calculată și reținută automat de organul fiscal competent.

Pasul 2:

Depuneți Formularul 230 la GHIȘEUL administrației financiare de care aparțineți, trimiteți-l PRIN SCRISOARE RECOMANDATĂ către Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu sau ONLINE, prin SPV – Spațiul Privat Virtual.

Vezi aici adresele Administrațiilor Finanțelor Publice.
Vezi aici Codurile Poștale din Romania.

Declarația Unică se depune exclusiv online, prin SPV – Spațiul Privat Virtual.

De ce să direcționați 2% către ARTLIT:

* Redirecționarea a 2% din impozitul pe venit nu este o obligație, ci o opțiune liberă, care poate contribui la eficientizarea cheltuirii banilor colectați din impozite de către Stat.

* ARTLIT este o organizație nonprofit, cu resurse financiare limitate, activitatea sa fiind finanțată numai prin cotizații, sponsorizări și donații.

* Redirecționând către ARTLIT 2% din impozitul pe venit, care oricum este vărsat la bugetul de Stat, nu cheltuiți nimic în plus. În schimb susțineți cauza traducătorilor literari, contribuind la eforturile de ameliorare a condițiilor în care aceștia își desfășoară activitatea în România.

Vă mulțumim